Båttrafik i Kvikkjokk - English - Deutsch
Hem Padjelantaleden Nordkalottleden Kungsleden Deltaturer Kvikkjokk Vinter Karta
linje

Vinter i Kvikkjokksområdet

Kvikkjokk ligger norr om polcirkeln och solen står under horisonten från slutet av november till mitten av januari.

Vi erbjuder skotertransporter och guidning i närområdet. Vi kör transporter till bl a Aktse, Såmmarlappa, Tarrekaise, Njunjes, gränsen till Sareks nationalpark etc. Kontakta oss för mer information.

För längre skidturer med tillgång till övernattningsstugor finns Kungsleden från Saltoluokta till Kvikkjokk och Padjelantaleden. Stugorna är öppna under vårvintersäsongen. De som är belägna i Padjelanta nationalpark drivs av Padjelanta Laponiaturism. Stugorna längs Padjelantaleden utanför nationalparken och längs Kungsleden drivs av STF.

I nationalparkerna Sarek och Padjelanta är det skoterförbud. Sarek har inga övernattningsstugor. För de skidåkare som färdas här är det tält som gäller.

För de besökare som vill göra kortare turer på skidor och snöskor är området runt Kvikkjokk lämpligt. Det finns inga preparerade skidleder. Kvikkjokksområdet passar de som söker mer orörda vinterområden.

Gasskájvo voch skotertransport
Skotertransport Tarradalen Vallevárre

Länstrafiken i Norrbotten

linje
Björn Sarstad +46 (0)70 205 31 93  Helena Adolfsson +46 (0)73 800 62 32 kvikkjokk info@battrafikikvikkjokk.se  Adress: Byavägen 5, 962 02 Kvikkjokk