Båtturer till Padjelantaleden

Padjelantaleden börjar vid Bobäcken, 3 km ovanför Kvikkjokks deltaland. En halvtimmes båtfärd genom deltat längs Tarraälven inleder eller avslutar vandringen.

Vi har två reguljära turer till och från Bobäcken under säsong. Extraturer går att beställa beroende på tidpunkt och tillgänglighet. Inga turer körs efter kl. 20.00.

Under lågsäsongen 19 juni — 29 juni, 4 september — 17 september erbjuder vi turer på beställning.

Vid båtplatsen finns ett vindskydd och en telefon för att ringa efter transport.

Kontakta oss för information om priser. Betalning kontant kort och swish. Telia, Tele2, Telenor och Comviq har mobiltäckning.


REGULJÄRA avgångstider 30 juni — 3 september 2023:

Från KVIKKJOKK — till PADJELANTALEDEN:   kl. 09:00 och 13.00

Från PADJELANTALEDEN — till KVIKKJOKK:   kl. 9:30 och 13.30


Padjelantaleden

Padjelantaleden sträcker sig ca 130 km mellan Änonjalme vid Ritsem och Bobäcken vid Kvikkjokk. Den går genom områden med variationsrik natur, från den örtrika Tarradalen med sina blommor och ormbunkar, till Padjelanta med artrika lågfjäll och stora fjällsjöar. Den sträcker sig längs Tarrekaisemassivet, Sarekfjällen och Akkamassivet. Vandraren har Padjelanta och sjöarna på sin ena sida och Sareks högfjäll på den andra. Utsikten är många gånger storslagen. Den går genom Padjelanta nationalpark.

I nationalparken passerar man två samiska sommarvisten, Staloluokta och Arasluokta. Det finns övernattningsstugor längs hela sträckan och i flera av dem säljs proviant. Padjelanta Laponiaturism driver stugorna som ligger i Padjelanta nationalpark och Svenska turistföreningen de som ligger utanför. Stugvärdar finns i stugorna från slutet av juni till början av september.

En del år ligger snön kvar länge, på vissa sträckor en bit in i juli. Från mitten av september kan snön komma. Lämpligaste perioden att vandra leden är därför ca mitten av juli till mitten av september. Att vandra Padjelantaleden tar ca 10 dagar.