kvikkjokk
kvikkjokk
Båttrafik i Kvikkjokk kvikkjokk - English kvikkjokk - Deutsch
Hem Padjelantaleden Nordkalottleden Kungsleden Deltaturer Kvikkjokk Vinter Karta
linje
kvikkjokk

Sjnjierák

Sjnjierák är ett mindre fjällområde med tre toppar och ligger strax öster om Kvikkjokk. En av topparna kallas Turisttoppen, 805 m ö h, och från den har man fin utsikt över Pårtemassivet i Sarek, Kvikkjokks deltaland och Tarrekaisemassivet.

Den norra toppen, där det står en telemast, har en utsikt mot samma håll som kanske är ännu bättre. Dit går ingen stig. Den tredje toppen som är den högsta, 884 m ö h, har även den en fin utsikt mot Pårtemassivet och erbjuder även en mer heltäckande utsikt över omgivningarna. Uppe på fjället mellan topparna finns en raststuga.

Stigen upp är bitvis stenig och ibland blöt högre upp när den bäck som rinner längs stigen har mycket vatten. Det finns två rastskydd längs vägen. Vandringen till Turisttoppen innebär en stigning med knappt 500 meter från Kvikkjokk. Sträckan fram och tillbaka är 8 km och tar ca tre timmar.

Från raststugan uppe på Sjnjierák finns en vandringsled som går till grannbyn Årrenjarka. Den går först över ett vackert myrlandskap med dungar av fjällbjörkar, sedan över fjället Gassavárre ned längs en frodig fjällsluttning till Årrenjarka. Från Kvikkjokk blir det en vandring på 17 km. Leden är markerad och spångad.

kvikkjokk
kvikkjokk
Sjnjierák
kvikkjokk
Sjnjierák i oktober kvikkjokk Sjnjierák
kvikkjokk
linje
Björn Sarstad +46 (0)70 205 31 93  Helena Adolfsson +46 (0)73 800 62 32 kvikkjokk info@battrafikikvikkjokk.se  Adress: Byavägen 5, 962 02 Kvikkjokk
kvikkjokk
kvikkjokk